Düzenlenen eğitim programında bitkisel atık yağların ve atık pillerin kaynağında ayrı toplanmasına yönelik yapılması gereken uygulamalara dair geniş bir bilgilendirme yapıldı. Öğrencilerin doğrudan katılımının sağlandığı eğitimde bitkisel atık yağ ve atık pil kaynaklarının uygun şekillerde bertaraf edilmemesi halinde çevreye vermiş oldukları zararlar, bitkisel atık yağdan biyodizel elde edilmesi, temiz yakıt biyodizel kullanımının faydaları, hangi şekillerde geri dönüşümlerinin sağlandığı gibi hususları içeren bir eğitim sunumu yapıldı. Sunum içeriğinde eğitim videolarına da yer verildi.
Düzenlenen eğitim programında bitkisel atık yağların ve atık pillerin kaynağında ayrı toplanmasına dair yürütülen çalışmaların önemine dikkat çekildi. Eğitimlerin ardından veli ve öğrencilere eğitim dokümanları, “Çevre Dostu Öğrenci” rozeti ve “Yeşeren Tohum Kalem” hediye edilmiş olup, broşür, afiş, eğitim CD’si gibi eğitim dokümanları öğrencilerle paylaşıldı.
‘ÖĞRENCİLERİN YANI SIRA VELİLERİ DE EĞİTİME DAHİL EDECEĞİZ’
Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Erdoğmuş yaptığı açıklamada, ‘’Çevrenin korunması ve çevre bilincinin yaygınlaştırılmasına yönelik okullarımız düzeyinde yürütülen çalışmaların Eko Okullar Projesi Etkinlikleriyle devamlılığını sağlayacağız. Öğrencilerle gerçekleştirilen eğitimlerin yanı sıra velilerle de aynı eğitim süreçlerinin tamamlanmasını planlıyoruz’’ dedi.