Çakıl ocağı Alanya'nın mahallesini ayağa kaldırdı

Gündem

Alanya'nın Saburlar Mahallesi'ne açılması planlanan çakıl ocağı mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı.

Alanya'nın Saburlar Mahallesi halkı mahallelerine yapılması planlanan çakıl ocağına karşı çıkmak için eylem hazırlığında. Bir özel şirket tarafından Saburlar Mahallesi, Aydulun Sokak’a yapılması planlanan çakıl ocağı, içme suyu sondajına 150 metre, sulama suyu sondajına ise 800 metre mesafede bulunuyor. Bu durum mahalle halkında büyük bir tedirginlik yaratıyor. Mahalle muhtarı Bilal Barcın ve azaları çakıl ocağının açılmaması için Cimere, Antalya Valiliğine, yikop, orman, tarım İl müdürlüğüne müracaat yaptı.

Mahalle sakinleri, çakıl ocağının açılması halinde içme sularının kirleneceği veya tamamen yok olacağı ve tarım faaliyetlerinin ciddi şekilde etkileneceği endişesini taşıyor. Mahallede bir araya gelen vatandaşlar, çakıl ocağının yapılmaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "İçme suyumuz biter, tarım yapamayız. Bu nedenle bu projeye kesinlikle karşıyız" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Saburlar Mahallesi sakinleri, yetkililerin seslerinij duymasını ve projeyi durdurmalarını talep ediyor. Mahalle halkı, bu projeye karşı ne pahasına olursa olsun mücadele edeceklerini ifade etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.