Alanya Ziraat Odası ve Aytemiz arasında bir protokol imzalandı. Protokol sonucu Alanyalı çiftçi ve muhtarlara Aytemiz Kart dağıtılacak. Kartları ile Türkiye'deki tüm Aytemiz Petrol Ofislerine giden çiftçi ve muhtarlar indirimden yaralanacaklar.
Bugün gerçekleştirilen toplantı ile çiftçi ve muhtarlar yapılan protokol hakkında bilgilendirildi. Musluoğlu başkanlığında gerçkeleştirilen toplantıya katılım oldukça yoğundu. Musluoğlu yaptığı konuşmasında şu konulara değindi:
"Bizim mesleğimiz dünyanın en eski mesleği. İnsanlık var oluduğundan beri tarım var. Bu nedenle devamlı üretiyoruz ve yeni teknolojileri de yeni gelişmeleride takip ediyoruz. Her ne kadar son zamanlarda üreticilerimiz devletimizin vermiş olduğu teşviklere desteklere rağmen maddi konuda sıkıntı çekiyorlar. Bizlerde bu nedenle bir takım çalışmalar yapıyoruz. Örneğin örtü altı üretimi. Alanya'da ve Türkiye'de örtü altı üretimi giderek artıyor. Örtü altı üretimde en önemli nokta arsa bulmak. birinci derece tarım alanlarımızı turizm bölgesi olduğumuz için inşaat aldı. Eski belde belediyelerin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda bir çok yer imara açılmıştı.
Alanya Belediyesi ile geçen yıl bir çalışma içerisine girerek, arsa olupta üzerinde örtü altı tarımsal faaliyet yapılan yerler emlak vergisinden muaf yaptık. Biz bunu 16 belde olduğumuz zaman defalarca söylememize rağmen bu uygulamayı başlatamamıştık. Adem Başkanla yaptığımız görüşme sonucunda kendiside ziraat mühendisi olduğu için ve sizleri çok sevdiği için örtü altı olupta arsa niteliğindeki yapılardan emlak vergisi alınmıyor.
Üreticilerimizin zaman zaman yaşanan don olaylarından etkilenmemesi için geçen yıl Orman Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucu ilçemizde 3 tane petrol istasyonu kuruluyor. En son Toslak'a kuruldu. Toslak'taki test aşamasındaydı ve bu hafta faaliyete geçti.
Önüzmüde bir seçim var. Gerek odamıza gelen siyasilere, gerekse bölgemizde bu konularla ilgilenlere bir kaç başlık vereceğim. Geçen yıl Antalya'da bir çalıştay yaptık. Örtü altı üreticilerinin seraya dikmiş olduğu fidenın yarı parasını devletten istedik. Tarım Bakanlığı onay verdi fakat Maliye Bakanlığı bu sene ödenek yok önümüzdkei yıla kalsın dedi. Bunun peşindeyiz. Örtü altındaki tüm seralara diktiğimiz fidelerin yüzde 50'sini devletten istiyoruz. Yine bir diğer konumuz bağkur primleri. Bölgedeki üreticiler daha önce 15 gün üzerinden prim ödüyorlardı. Bu birer gün arta arta oldu 25 gün. 25 günü üreticilerimiz ödeyememekte. 2008'de 15 gün üzerinden ödenen primlerin yine 15 güne çekilmesini istiyoruz. Tarımda kullanılan elektrikdeki TRT payı gibi kesintilerin kaldırılmasını istiyoruz. Tüketicilerimizin düşük faizli kredi alırken dosya masrafları çok fazla geliyor. Bunun kaldırılmasını özellikle hayat sigortası adıı altında alınan paraların kaldırılmasını istiyoruz. Takibe düşmüş kredi borçlarının yeniden yapılandırılmasını istiyoruz. Devletten aldığımız tarımsal desteklerin yüzde 2, yüzde 4 bir spotaj kesintisi var. Zaten biz desteği devletten alıyoruz. Devletin verdiği destekten stopaj alması yanlış bir uygulama.
Türkiye genelinde bir ilk yaptık. Aytemiz'le yaptığımız anlaşma gereği hesapladım. Alanya'da 4 5 milyon paranın bu uygulama ile üreticinin cebine kalacağını düşünüyorun. Traktörü olan var kamyoneti olan var, Antalya'ya gidenler var. Odaya kayıtlı tüm üyelerimize akaryakıt indirimi sözleşmesi yaptık. Odamıza kayıtlı olanlar bundan faydalanacak. Odamıza kayıtlı olmayan arkadaşlarımızı da çağıralım onlar da bundan faydalansın. Tüm üyelerimize bu indirim için bir kart vereceğiz. Odayı kayıtlı ütm üyelerimize bu karttan vereceğiz. Bu kart ile üreticilerimize yüzde 7 ve yüzde 9 arası bir mazot indirimi uygulanacak. Türkiye genelinde geçerli bu kart sadece Alanya'da değil."