Dönemin Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, mülkiyeti belediyeye ait olan Bektaş Mahallesi'ndeki taşınmazı Belediye Meclisi'nin kararıyla 2003 yılında Türk Eczacılar Birliği'ne kiraya verdi. Daha sonra Eczacılar Birliği'nin sözleşmeye aykırı hareket ettiğini ileri süren Sipahioğlu, bu anlaşmayı iptal ederek, tahsis edilen arsayı geri aldı. Sipahioğlu başkanlığındaki meclis, 2006 yılında bu arsayı Yap-İşlet-Devret modeliyle 25 yıllığına Alanya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'na tahsis ederken, 20 yıl bedel alınmamasını, son 5 yılda ise kira alınmasını onayladı.
İhalesiz yapılan bu tahsisi yanlış bulan Sayıştay Müfettişi'nin, belediyenin bu hatayı düzeltmesi gerektiği yönünde dönemin Belediye Başkanı Sipahioğlu'nu iki kez uyardığı ancak Sipahioğlu'nun tahsisi iptal etmediği bildirildi. Ardından 2014 yılında konu yeniden gündeme geldi. Bu sırada Alanya Belediyesi yönetimi değişmiş, seçimi kaybeden Sipahioğlu'nun koltuğunda Adem Murat Yücel oturmaktaydı.
Sayıştay'ın uyarısı üzerine Yücel harekete geçti ve konuyu belediye meclisi gündemine taşıyarak "Bu hatayı düzeltelim. Sayıştay Müfettişi'nin raporuna hukuken uymak zorundayız" dedi. Belediye Meclisi, Sipahioğlu döneminde yapılan bu hatanın düzeltilmesi yönünde Yücel'in teklifine oybirliğiyle karar verdi. Alanya Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası ile 25 yıllığına yapılan anlaşma iptal edilirken, meclis bu binanın 10 yıllığına kiraya verilmesine ilişkin yeni bir karar aldı. Oybirliği ile yapılan bu tahsis sırasında ANAP'lı Alanya Belediye Meclis Üyesi olan Eczacı Murat Levent Koçak, dün Facebook hesabında "Alanya Belediye Meclisi'nin aldığı bir kararla, Alanya Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası'na ihalesiz arazi kiralamışız diye İçişleri Bakanlığı müfettiş göndermiş. Şimdi de bakanlık bizden izahat istiyor. Zamanın başbakan yardımcısının 'Ankara'yı parsel parsel peşkeş çekti' dediği başkana ne yaptınız diye sormanın zamanı gelmiş mi?" şeklinde bir mesaj paylaştı.
Koçak, yaşananları şu sözlerle anlattı: "Bu tahsis tam 11 yıl önce, kamu kurumu niteliğindeki bir odaya yapılmış. 2014 yılında Alanya'ya gelen Sayıştay Müfettişi bu konuyu incelemiş ve "Sorun yok" şeklinde rapor vermiş. Ancak o dönem oybirliği ile alınan karar, bu kez İçişleri Bakanlığı'na gitmiş. Ben dahil dönemin ANAP, AKP, CHP ve MHP'li 31 meclis üyesinin tamamı yazılı ifade verdi. Şimdi yeniden 'Kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşu olsa da ihaleye çıkarmanız gerekirdi' denilerek yine görüşümüz soruldu, tekrar cevap yazdık. Cevabımızda bu tahsisin Sayıştay denetiminden geçtiğini, binanın yap-işlet-devret modeli gereği kira süresi sonunda Alanya Belediyesi'ne geçeceğini vurguladık. İçişleri Bakanlığı, eğer son yanıtımızdan tatmin olursa konuyu kapatacak. Yanıttan tatmin olmazsa 'Dava açma izni' verebilir. Benim düşünceme göre, bu tip davalarda zaman aşımı 7 yıldır. Bu konu da 11 yıllık olduğu için zaman aşımı olabilir. Zaten Alanya Belediye Başkanımız Sayın Adem Murat Yücel bu tahsisi iptal etti ve başka bir yöntemle kiraladı. Dolayısıyla konusu da kalmadı."