Alanya'da yeni dönem: Elektrik sayaçları akıllanıyor

Genel

Alanya'da elektrik dağıtım sisteminde yeni bir dönem başlıyor. Milli Akıllı Sayaç Sistemi (MASS) ile elektrik tüketimi daha kolay ve verimli hale gelecek.

Uzaktan iki yönlü veri haberleşmesi: Elektrik dağıtım sisteminde kullanılan sayaç veya uç birim ile merkezi haberleşme yazılımı arasında uzaktan iki yönlü veri haberleşmesi mümkün olacak. Verilerin doğrulanması, saklanması ve işlenmesi: Sistem, yazılım, donanım ve iletişim altyapısı ile de verilerin doğrulanması, saklanması, işlenmesi ve son kullanıcı dahil ilgili taraflara sunulmasına imkan sağlayacak. Kullanıcı mobil uygulaması ve internet sitesi: Kullanıcıların bazı bilgilerini takip edebilmeleri, geçmişe dönük verileri üzerinden belirli analizleri görebilmeleri ve geri bildirimde bulunmalarını sağlamak amacıyla Kullanıcı Mobil Uygulaması ve internet sitesi kurulacak.

MASS'ın Avantajları:

Daha doğru faturalandırma: Akıllı sayaçlar ile tüketim anlık olarak takip edilebilecek ve faturalandırma daha doğru yapılabilecek. Enerji tasarrufu: Tüketiciler, mobil uygulama ve internet sitesi üzerinden tüketimlerini takip ederek daha bilinçli enerji kullanımı sağlayabilecek ve enerji tasarrufu yapabilecek. Kesintisiz enerji: Sistem, arızaları önceden tespit ederek kesintisiz enerji arzına katkıda bulunacak.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.