Alanya CHP’de flaş karar! Okyanus yarıştan çekildi

Genel

Cumhuriyet Halk Partisi Alanya İlçe Teşkilatı’nın 25 Ağustos Cuma günü yapacağı kongre öncesi, başkan adaylarından Mehmet Okyanus, diğer güçlü başkan adayı Gökhan Sipahioğlu ile görüştükten sonra yarıştan çekilme kararı aldı.

Gelen duyumlara göre, Bülent Kandemir yaş ortalaması 60 olan ve yıllardır parti yönetimlerinden hiç ayrılmayan isimlerle yola devam edeceğini açıkladığı için Okyanus’la uzlaşma sağlayamadı ve deneyimli isimlerin yanı sıra gençlikten yana olan Gökhan Sipahioğlu ile el sıkıştı.

Okyanus, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

“25 Ağustos Cuma günü yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi Alanya İlçe Başkanlığı seçimleri öncesinde, Cumhuriyet Halk Partisi aileme ve kamuoyunu bilgilendirme gereğinde bulundum.

Bilindiği üzere, çıkmış olduğumuz bir ilçe başkanlığı çalışmamız esnasında, ‘önceliğimiz gençlerimiz olacak’ diye her ortamda üstüne basa basa dillendirdik. Süreç ilerlerken delege seçimleri gerçekleşti. Alanya’da 17 doğal olmak üzere 417 delegenin seçimleri sona erdi. Delege seçimleri sonrası CHP’yi daha ileri götürebilmek, özellikle kırsalda temsil edilmek üzere yaptığımız çalışmalar sonrasında ve önümüzdeki yerel seçimlere partimizi nasıl hazırlayacağımız konusundaki endişelerimizi ön plana koyduk.

Görüşmelerimiz sonrasında genç ve dinamik bir ekip kurarak partimizi güçlendirelim düşüncesi ile öncelikle başkan adaylarından Bülent Kandemir’le bir araya geldim. Partimiz için önümüzdeki dönemde kafamızda şekillenen soru işaretlerini anlattık, özellikle gençlerin bu süreçte parti yönetiminde olması gerektiğini, önceki dönem yöneticilerine bu dönem görev verilmemesi gerektiğini izah etmek istedik.

Hatta ‘üç aday bir araya gelerek ortak bir aday çıkartalım’ diye teklif ettik ama reddettiler.

Bu görüşmeden sonra yine partisine gönül vermiş, geleceği düşünen bir ilçe başkan adayı olarak, üzerime düşen görevi biliyordum. Üç adaylı bir seçimde listelere giren 64 kişi partiden uzaklaşacak ve bir ayrım süreci devam edecekti. Partililerimizin de isteği üzerine diğer başkan adayı Gökhan Sipahioğlu ile görüşmeler yaptık. Ona da gençlerden yana bir tavır sergilediğini, partimizde gençlere yer verilmesi gerektiğini anlattık. Görüşmelerimiz sonrası partimizi daha güçlü yapabilmemiz adına adaylıktan çekilme kararı aldım.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk bundan tam 96 sene önce Gençliğe Hitabe yazıp, ‘Vatanın tüm ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır’ demişti. Atamızın bu sözünü kendime ilke belirliyor ve Alanya ilçe başkan adaylığımdan çekildiğimi tüm kamuoyuna açıklıyorum. Bizim partimizde önü açık, çalışkan, pırıl pırıl gençlerimiz var. Her zaman bunu savundum ve savunacağım. Herkese çok teşekkür ederim.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.