Alanya Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, başvuru yapılabilecek yatırım konularını şöyle açıkladı; “Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Soğuk hava deposu, Çelik silo yapımı, Hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi paketlenmesi ve depolanması, Yenilenebilir enerji kullanan yeni sera, Yenilenebilir enerji tesisleri, Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar(büyükbaş,küçükbaş,su ürünleri ve kültür mantarı), Kırsal ekonomik altyapı yatırım konularından; kırsal turizm, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik alt yapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları, hibe desteği kapsamında değerlendirilmekte.
Proje başvuruları gerçek kişiler ve tüzel kişiler ( kollektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler ve bunların aralarında oluşturdukları ortaklıklar ile tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ile bunların üst birlikleri) tarafından yapılır. Gerçek ve tüzel kişilerin Bakanlık tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine veya Bakanlık tarafından oluşturulmuş diğer kayıt sistemlerine son başvuru tarihinden önce kayıtlı olması gerekir. ” dedi.
Ekonomik yatırım konularında hibeye esas proje tutarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verileceğinide belirten Rüzgar, yatırım konularına göre hibeye esas proje tutarları 30 Bin TL ile 2 Milyon TL arasında olduğunu belirtti. İlçe Müdürü Rüzgar, tebliğin yayım tarihi olan 21.10.2016 tarihinden itibaren 45 gün (04.12.2016) içinde elektronik ağ üzerinden www.tarim.gov.tr internet adresinden gerçek ve tüzel kişilerin başvurularını yapabileceklerini söyledi.