"2016 yılı Ocak ayından bu yana Alanya’daki icra dosya sayısı 20 bin civarlarına dayanmış iken, Haczedilen menkul ve gayrimenkullerin oranı ise yüz 50 oranında artmıştır. Yani dükkanlar, arsalar ve daireler icra dairelerince mezatlarda satılmakta ve satılmaya devam edecektir. Görünen o ki, bu rakamlar Turizmdeki kriz ve durağanlık nedeniyle kat kat artacaktır. Bu gidişe dur diyecek herkes taşın altına elini koymak zorunda olmakla birlikte, biz esnaflar üzerlerine düşeni yaparken, dükkan sahipleri, otel sahipleri, Hükümete ve hükümet yetkililerine de çözüm noktasında büyük sorumluluk ve görevler düşmektedir.
Turizmden geçimini sağlayan esnaf geçen yıl bu zamanlar bin dolar civarında ciro yaparlar iken, bugün ise 10 dolar, 20 Euro gibi komik rakamlarla hatta siftahsız dükkanlarını kapatmaktadır. Dükkan sahipleri turizmde yaşanan krizi göz önüne aldıklarında kiralarda yüzde 60 lara varan iyileştirmeler yapması gerekmiyor mu? Dün kiralarını alan dükkan sahipleri de yaşanan krizde sorumluluk üstlenmeleri ve mutlaka esnafı rahatlacak kira indirimleri yapması gerekmez mi? Bugün döviz bazında ciddi rakamlara dükkanlarını kiralayanlar, bu yıl iflasın eşiğine gelen esnafı yarın bulabileceklerini mi zannediyorlar? Yarın dükkanların hepsinde kiralık levhalarıyla yarı fiyatına kiracı bulamayacakları zamanlar uzak değil… Mutlaka dükkan sahiplerinin de bu konuda sorumluluk üstlenmesi gerekir.
Hükümet yetkililerinin ise Turizm sektöründe faaliyet gösteren esnaflar için 100 bin TL gibi 5 yıl ödemesiz, 5 yıl ödemeli gibi seçeneği bulunan kredi imkanı sağlaması ve mevcutta kullanılan kredilerin ise devlet desteğiyle 1 yıl ötelenmesi gibi ciddi, kalıcı tedbirler almasını esnaf beklemektedir. Bilindiği üzere yurdun birçok noktasında yangın, deprem, terör gibi olağan üstü afetlerde devlet o bölgeyi Afet Bölgesi ilan etmektedir. Bizim bölgemizin en büyük geçim kaynağı ise Turizmdir. Artan terör olayları, komşularla ilişkilerde yaşanan sıkıntılar maalesef Turizm Bölgesi olan şehirlerimizi Afet yaşanır duruma getirmiştir. Bu nedenle bu tedbirler alınırken bölgemiz için ise, Turizm Afet Bölgesi ilan edilmesini ve yukarıda saydığım iyileştirmelerin bu kapsamda ele alınmasının olmazsa olmazlar içerisinde görmelerini temenni ediyorum.
Bugünden önlemler alınmaz ise, yarınların karanlık olacağı kaçınılmaz bir gerçek olacağını üzülerek bizler görmekte iken, yetkililerin başlarını kuma gömmelerine gerek yoktur. Felaket hızla esnafın üzerine gelmekte ve yaşanacak ekonomik felaketin, sosyal, ekonomik ve aile ilişkilerine vereceği tahribatın geri dönüşümü çok zor olacaktır. Bu çözüm önerilerinin hızla dile getirilmesi ve kalıcı ciddi tedbirler alınması temennisiyle, herkesin Mübarek Ramazanının tebrik ediyorum"