Borsaya teşekkür
Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, BATEM arazisine yapılan Ekimde 3 çeşidin ön plana çıktığını belirterek, en iyi çeşidin belirlenerek çiftçinin kullanımına sunulmasını istedi. Alp, "Üretici olarak ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlayabilmemiz için ürünler üzerinde yapılan AR-GFE çalışmaları çok önemli. Böyle bir çalışmaya öncülük ettiği için Antalya Ticaret Borsamıza teşekkür ediyoruz" dedi.
Birlikte çalışmaya ihyitaç var
Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murad Çanakcı, projede emeği geçenlere teşekkür etti. Çanakcı, "Uzun yıllardır bu konu hakkında çeşitli değerlendirmeler yapılıyordu ancak somut bir şekilde proje faaliyete geçmemişti. Ticaret borsası, fakülte ve ticaret erbabının burada bulunması Antalya için büyük bir kazanç. Umarız bu çalışmalar diğer tarımsal üretim kolları için de devam eder. Antalya’nın buna ihtiyacı var" diye konuştu.
BATEM Müdür Yardımcısı Mustafa Soysal, projeden elde edilen sonucun bölgedeki ürünün kalite ve verimine yansıyacağını kaydetti. TİGEM Boztepe Tarım İşletme Müdürü Bayram Maviş, bölgede üretim yapan çiftçinin doğru çeşidi bulmakta zorlandığını belirterek, projenin sonuçlanmasıyla kalite ve verimde daha iyi bir noktaya ulaşılacağını söyledi.