“Mükelleflere yaptıkları hataları ve düzeltilme yollarını gösteriyoruz. Kısacası mükellefin zararını en aza indirmek için yol gösterici bir misyon üstleniyoruz” diyen Gündoğdu, kurulun Maliye Bakanlığı'nın farklı denetim birimlerini tek çatı altında toplayan 646 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin Resmi Gazete'de yayınlanması ile 10 Temmuz, 2011'de kurulduğunu hatırlattı.
Gündoğdu, vergi incelemesi alanında uygulama birliğini sağlamak, adil ve hukuka uygun bir inceleme sürecinin oluşumuna katkıda bulunmak, tarafların hak ve yükümlülüklerinin çerçevesini net bir şekilde ortaya koyma düşüncesi ile çalıştıklarını ve bu yönde de mükelleflere yol gösterdiklerini dile getirdi.
Vergileri incelenen mükelleflerin bir takım hakları da bulunduğunu belirten Tamer Gündoğdu, “Mükelleflerin ilk hakkı denetime gelen görevlinin kimliğini görmesi. Vergi inceleme memuru geldiği zaman mükellef incelemenin hangi amaçla yapıldığını sorabilme hakkına sahiptir. Bu bilgi incelemeye başlanmadan önce alınabilir. Şayet mükellef belgelerini ibraz etmek isterse ek süre de alabilir. Mükellef ayrıca inceleme sırasında gelişmeler hakkında inceleme elemanlarından bilgi alabilme hakkına sahipler. İnceleme esnasında mükellef yerine temsilci bulundurmak yada avukat bulundurma hakkına da sahiptirler. Tutanakların bir örneğini de mükellefler alma hakkına sahipler. Ortaya çıkabilecek olan anlaşmazlık durumunda ise mükelleflerin dava açma hakları da bulunmaktadır” şeklinde konuştu.