“YÜKSEKÖĞRETİM İÇİN ALANYA’DA MÜMBİT BİR ORTAM VAR”
Kaymakam Tanrıseven şöyle konuştu: “Alanya, verilen vergi açısından 44 ilden, merkez nüfusu olarak 49 ilden, istihdam olarak 60 ilden büyüktür. Her yıl 3,5 milyon turist ağırlayan, 37 bini aşkın yabancının mal mülk sahibi, 79 ayrı milletten insanın yaşadığı olduğu Alanya, Türkiye’nin en dışa açık kentidir. Yükseköğretim için Alanya’da son derece mümbit bir ortam var. Üniversiteler ile Alanya gelişmekle kalmayacak, aynı zamanda başta turizm olmak üzere birçok sektör de kalifiye eleman bulacaktır.”
ÇAVUŞOĞLU, ÜNİVERSİTELERİN HAMİSİ
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun hem AHEP’in hem de ALKÜ’nün kuruluşunda büyük gayretleri olduğunu belirterek, “Alanya’nın üniversite kenti haline gelmesi için de Sayın Çavuşoğlu’nun destekleri sürüyor. Bizler de hem kamu kuruluşları olarak her zaman üniversitelerimizin yanındayız. YÖK’ten de her iki üniversitemizin gelişmesi için yeni açılacak fakülte, bölüm ve yüksek lisans programlarının kabulünü talep ediyoruz” şeklinde konuştu.
YÖK BAŞKANI SARAÇ “ALANYA’NIN ÖNCELİĞİ SAĞLIK VE TURİZM OLMALI”
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Alanya’da yükseköğretimin gelişmesine kendilerinin de önem verdiği belirtti. Artık üniversitelerin belli konularda uzmanlaşarak, ihtisas üniversiteleri şeklinde yoluna devam etmesi gerektiğini belirten YÖK Başkanı Saraç şunları kaydetti: “Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin uzmanlaşma alanını sağlık olarak belirledik. Halen ALKÜ’nün tıp fakültesi bulunuyor. Başta Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri olmak üzere sağlık ile ilgili fakültelerin açılmasına destek vereceğiz. Aynı şekilde Alanya’da Turizm Fakültesi açılışını sağlayacağız ve turizm ile ilgili dallara da ağırlık vereceğiz.”
Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesinin temelinin atılmasında da bulunduğunu belirten YÖK Başkanı Saraç, AHEP’in de sosyal bilimler alanında yoğunlaşabileceğini belirtti.
TANRISEVEN, “LYS SINAVLARI ALANYA’DA YAPILSIN”
Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Yüksek Öğretime Giriş Sınavı (YGS) ve açık öğretim sınavlarının Alanya’da yapılmasına rağmen, Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) Alanya’da yapılmamasının öğrenciler açısından hem zaman hem de maddi kayıplara yol açtığını söyledi. Kaymakam Tanrıseven, “LYS başta olmak üzere ÖSYM’nin yaptığı her türlü sınava Alanya olarak talibiz” dedi.
ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı da her yıl 10 binin üzerinde öğrencinin LYS sınavı için Antalya’ya gittiğini belirterek, “Üniversite ve Alanya ÖSYM Koordinatörlüğü olarak LYS’yi yapabilecek potansiyelimiz var” şeklinde konuştu.
YÖK Başkanı Saraç, konunun ÖSYM tarafından değerlendirileceğini ve kendisinin de bu konuda görüşeceğini kaydetti.
ALKÜ REKTÖRÜ PINARBAŞI YENİ FAKÜLTELERE DESTEK İSTEDİ
Ziyarette, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı da üniversitenin yapılanması, açılması için karar aldıkları fakülteler ve yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek YÖK Başkanından destek istedi. ALKÜ Rektörü Pınarbaşı, Alanya’daki sağlık turizmini harekete geçirmek istediklerini belirterek, hafta sonunda konu ile ilgili geniş katılımlı bir toplantı yapılacağını belirtti. Rektör Pınarbaşı, “Üniversitemizde özellikle işletme fakültesinde ciddi sayıda uluslararası öğrencimiz var. Bu sayı önümüzdeki yıllarda daha da artacak” şeklinde konuştu.
Ziyarette Kaymakam Tanrıseven, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’a, ipek kozasında yapılan bir tablo sundu.