MÜSİAD'dan eğitime özel destek

Eğitim

MÜSİAD Alanya Şubesi’nin Türkler’de yaptırdığı 17 derslikli özel eğitim okulu için Antalya Valisi Hulusi Şahin, Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ve İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz tarafından protokol imzalandı. MÜSİAD Başkanı Durusoy, “Bölgemizin ihtiyacı olan okulumuzda özel bireyler eğitim görecek” dedi. 


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Alanya Şubesi tarafından yapımı üstlenilen Türkler Yanıklar Özel Eğitim okulu için protokol imzalandı. Alanya Kaymakamlığı’nda düzenlenen protokol okulun hayırseveri MÜSİAD Alanya Şubesi adına Başkan Mustafa Durusoy ile Antalya Valisi Hulusi Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz ve okulun çevre düzenlemesini yapacak olan Alanya Belediyesi adına Başkanı Osman Tarık Özçelik imzaladı.

Yanıklar Özel Eğitim Okulu ismiyle 17 derslikten oluşan okulun yapımı tüm hızıyla sürerken ikinci eğitim dönemine kadar tamamlanması planlanıyor. Özel gereksinimli öğrencilerin eğitim göreceği okul anaokulu, ilk ve ortaokuldan oluşacak. Alanya’nın 5. özel eğitim okulunun açılması ile hem öğrencilerin zamandan tasarrufu olacak hem de eğitimde taşıma maliyeti düşürecek. Okulda mutfak, yemekhane ve aktivitelerin yapılacağı oyun salonu da bulunacak. 

MÜSİAD Şube Başkanı Durusoy, şube olarak daha önce meslek lisesi yapılmasına yönelik kendi aramızda istişarede bulunmuştuk ancak Milli Eğitim müdürlüğüz ile yaptığımız istişareler sonucunda şehrimizin ihtiyacı doğrultusunda özel öğrencilerimiz için bir eğitim kurumu yapmaya karar verdik. Başkan Durusoy, “Hem Alanya olarak hem de genel merkezimiz eğitim önem vermekte. İlçemizde hayırseverler kervanına şube olarak katılmış olmak bizi mutlu etmekte. Alanyamıza, kentimize yaşayan özel bakıma ihtiyaç duyan çocuklarımızın eğitimine bir nebze katkı sunabilmek adına yapılan eğitim yatırımının kentimize ve geleceğimize hayırlı olmasını dilerim” dedi. Okul inşaatının yüzde 70'i tamamlandığını belirten Durusoy, "Emeği ve katkısı geçen geçecek olan dua eden tüm kıymetli arkadaşlarıma, Ana kademe ve genç Müsiad ekibine, bu okulda eğitim görecek öğrencilerimiz aileleri ve eğitim camiası adına çok teşekkür ediyorum".

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.