İşte Alanya'daki ÖHEP- Waldorf gerginliğinin sebebi

Eğitim

Cumhuriyet Eğitim Vakfı’nın Alanya'daki krizle ilgili açıklaması şu şekilde:


“Son günlerde basına da yansıyan kabul edilemez olaylar ve yanlış şekilde aktarılan bilgiler nedeniyle CUHURİYET EĞİTİM VAKFI olarak kamuyu bilgilendirme gereği duyulmuştur.

Cumhuriyet Eğitim Vakfı, Orhan Demirtaş isimli kişi ile Oba Mahallesi’nde bulunan ve daha önce WALDORF okulları adıyla var olan okul için 5+5 yıl olarak kira sözleşmesi imzalanmıştır. Kira sözleşmesi gereği tüm ödemeler de süresinden önce yapılmıştır. Kiralanan yer kiracı sıfatıyla vakfımıza teslim edilmiştir. Sözleşmede de teslim hususu açıkça yazılmıştır.


Sözleşme 23.07.2024 tarihinde yürürlüğe girmiştir. ÖHEP okulları olarak yeni okula eşyalarımız taşınmış ve yerleşim başlamıştır. Ancak 01/08/2024 tarihinde mülk sahibi olan ve aynı zamanda Waldorf Vakfı’nın da başkanı olan Orhan Demirtaş tarafından, imzalanan sözleşmelerin varlığı karşısında görüşülmesi bile yakışıksız olduğu halde, bir kısım ek talepler ileri sürülmüştür. Bunların kabul edilmemesi üzerine de okula müdahale ederek tüm personel fiilen okuldan çıkarılmış, kapılar kilitlenmiş, kiracı olarak 10 günden fazla süredir içeride olduğumuz halde, hukuksuz bir şekilde bu müdahale yapılmıştır. Konu hakkında tüm ilgililere yönelik her türlü yasal işlem başlatılmıştır.

Ayrıca Waldorf Vakfı’nın okulda faal olduğu yönlü söylemler de gerçekle bağdaşmamaktadır. Zaten Waldorf Vakfı, MEB nezdinde kapanış başvurularını dahi yapmıştır, vakıf başkanı da Orhan Demirtaş olup kendisinden okul teslim alınmıştır. Bu yüzden vakıf adına verilen bilgilendirmeler de kamuyu yanıltmaya çabası taşıyan açıklamalardır.


Vakfımızın okula zorla ve haksız şekilde girme çabası olduğu gibi açıklamalar da gerçeği yansıtmamaktadır. Biz vakıf olarak zaten okulda kiracı olarak bulunmaktayken, yaşanan olayı anlamakta güçlük çekmekteyiz. 01/08/2024 günü, kiracı olarak bulunduğumuz okulda herkes engellenerek dışarı çıkarıldığı durumda, okula girmek isteğimiz dahil yapılan her işlem jandarma eşliğinde gerçekleşmiş olup hiçbir hukuksuz girişimimiz olmamıştır.

Vakfımız bu işyerini kira sözleşmesi ile kiralamış, kira borcu ödemiş, kiracılık hakkını yasal şekilde elde etmiş, konu yeri yasal olarak teslim almış, kullanıma da başlamıştır. Kiracılık ve kullanım hakkımıza hiçbir engel durum yoktur. Cumhuriyet Eğitim Vakfı olarak tüm sözleşmeler kanuna uygun şekilde yapılmış, kiracılık hakkı yasal olarak elde edilmiş ve yasalara uygun hareket edilmiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.