Hayata duruşumuz nasıl olmalı?

Eğitim

ALTSO Akademi’nin 2016 yılı ikinci dönem kişisel gelişim seminerleri hız kesmeden devam ediyor.

 Bu kapsamda 05 Kasım 2016 Cumartesi günü ‘Hayata Duruşumuz’ isimli seminer ALTSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Fizyoterapist Alime Büyük Gönen tarafından verilen seminere çok sayıda kişi katıldı.
Kişinin vücut tipine, genetik özelliklerine, ırk ve cinsiyetine, mesleğine yaşam koşullarına göre duruşunun değişiklik gösterdiğine dikkat çeken Gönen, “Duruş aynı zamanda ‘postür’ demektir. Düzgün bir duruşa sahip olmak dengeli beslenme, egzersiz yapma ve düzenli uyuma kadar önemlidir. İyi bir duruş düzgün bir oturuşla şekillenir” dedi.
Sırt omurgasının öne doğru eğik olmasına ise kamburluk denildiğini aktaran Gönen, “Aşırı kilolularda ve hamilelerde görülebilir. Düz tabanlık gibi deformiteler, ankilozan spondilit gibi romatizmal hastalıklar, bel çukurunda artma, karın kaslarında zayıflık, zayıf sırt kasları en önemli sebepleridir” diye konuştu.
Doğumdan itibaren tüm yaşam boyunca omurgamızın farklı şekillerde eğrilik gösterdiğine vurgulayan Gönen, kas yapısının da önemine dikkat çekti.
ALTSO Akademi’nin 2016 yılı ikinci dönem kişisel gelişim seminerleri 12 Kasım 2016 Cumartesi günü ALTSO Konferans Salonu’nda Mustafa Şahin’in vereceği ‘Anlatabiliyor musun? Anlayabiliyor muyum? ’ semineriyle devam edecek.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.