Kurulduğu günden bu yana öğrencilerinin formal eğitiminin yanı sıra bölgeye de birçok katkılar sağlayan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ( ALKÜ) yine toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket ederek Mayıs ayı sonunda Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (ALKÜSEM) kurdu.
Hiç vakit kaybetmeden eğitimlerini planlayarak yürütmeye başlayan ALKÜSEM bünyesinde hâlihazırda yürütülmekte olan ve yakın gelecekte açılması planlanan kurslar ile ALKÜSEM’i daha detaylı tanıtmak ve uygulanacak indirimler hakkında bilgi vermek amacıyla Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC)’de ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş ile ALKÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ufuk Paralı tarafından basın toplantısı düzenlendi.
“ÜNİVERSİTELER BÖLGENİN BİLİMSEL KAZANIMIDIR”
“Ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak için yapılabilecek en önemli faaliyetlerden bir tanesi; bilim ve teknoloji alanındaki ilerlemeleri, güncel teknolojileri ve sosyal bilimler alanındaki gelişmeleri sürekli olarak toplumun geneline yaymaktır.” Diyerek toplantıya başlayan ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, üniversitelerin sadece kayıtlı öğrencilerine formal eğitim vermenin ötesinde bulunduğu bölgeye birçok alanda katkıda bulunan kurumlar olduğunu ifade etti. Bu doğrultuda ALKÜSEM’in kurulduğunu dile getiren Rektör Yardımcısı Güneş, “Üniversitemiz, sahip olduğu toplumsal sorumluluk bilinciyle, üniversitenin kamu, özel sektör ve uluslararası kuruluşlar ile olan işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunarak, bilgiyi ve bilimi toplum yararına sunmak ve sürekli eğitimler ile toplumun ihtiyacı olan öğrenme ve gelişmeyi bir yaşam biçimi haline getirerek, Alanya’nın kalkınma hızını çok daha üst seviyelere çıkarmak amacıyla Mayıs ayı sonunda ALKÜSEM’i kurduk.” dedi.
“ALKÜSEM’İ MARKA YAPACAĞIZ”
ALKÜ-SEM ile birçok alanda eğitimler verileceğini belirten ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, toplu olarak gelecek talepler doğrultusunda da eğitim konu başlıklarının belirlenebileceğini ifade etti. Rektör Yardımcısı Güneş, “Bunlara 4 yıllık diploma verilmiyor. Sertifikalar veriliyor. Kurslar düzenleniyor. Çeşitli sertifikalar veriliyor. Bu kapsamda çalışmalarımız başladı. Yabancı dil kursları veriyoruz. Bu yabancı dil kursları İngilizce, başlangıç İngilizce'si, genel konuşma İngilizce'si, akademik İngilizce ve her düzeyde İngilizce kursları var. Yabancılar var. Alanya'da 35 bin yerleşik yabancı var. Bunlara Türkçe kursları vermemiz lazım. Belki burada özel şirketler var ama biz bunlara üniversite, topluma hizmet olarak ticari kaygı gütmeden vermek durumundayız ve bu şekilde yapıyoruz” dedi.
Güneş, ayrıca Alanya Gazeteciler Cemiyeti Üyesi çalışanların eş ve çocuklarına yüzde 20 indirim yapılması konusunda AGC Başkanı Mehmet Ali Dim ile bir anlaşmaya varıldığını söyledi. Eğitimlerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların eş ve çocuklarına da yüzde 20
oranında indirim uygulanacağını ifade eden Rektör Yardımcısı Güneş, Alanya halkının açılmış olan eğitimlerden faydalanabileceğini söyledi.
“YÜRÜTÜLEN EĞİTİMLERE KAYITLAR DEVAM EDİYOR”
Ardından söz alan ALKÜSEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ufuk Paralı yürütülmekte olan eğitimlerden bahsederek “YDS İngilizce Hazırlık Eğitimi 3 Temmuz 2017 tarihinde başlamıştır. ALKÜ öğretim üyeleri eğitmenliğinde devam eden kursumuz 120 saatlik süre sonunda tamamlanacaktır. İlanına çıkılmış ve Eylül başında açılacak olan önemli eğitimlerimizden birisi de yine ALKÜ’lü akademisyenimiz eğitmenliğinde yürütülecek olan “Çocuklar İçin Kodlama” eğitimimizdir. Bilgisayar ve Yazılım teknolojileri alanında çalışacak yetişmiş iş gücünün oluşturulması için ilk adım, küçük yaştan itibaren çocuklarımıza analitik düşünce yeteneğiyle birlikte kodlamayı öğretmek olacaktır. Çocuk İçin Kodlama kursumuza başvurular devam ediyor.” diye konuştu.
“AÇILMASI PLANLANAN YENİ EĞİTİMLER YOLDA”
Yakın zamanda düzenlenmesi planlanan eğitimleri de açıklayan Yrd. Doç. Dr. Ufuk Paralı, “Bilgisayara Giriş, Bilgisayar Okur-Yazarlığı (ECDL), Ağ Teknolojileri, Ağ Güvenliği, Siber Güvenlik, Kolay Web Tasarımı, Web Tasarımı, Web Programcılığı, Turizm Otomasyonu, Bilgisayarlı Muhasebe, Autocad, Solidworks, Çocuklar İçin Robotik, Mobil Uygulama Geliştirme, İleri Excel Uygulamaları, Bilgisayar Bakım Ve Onarımı, Veritabanı Yönetimi Ve Uygulamaları, Sosyal Medya E-Marketing/E- Branding, Elektronik Mağazacılık, Dijital Fotoğraf Düzenleme, Dijital Video Düzenleme, Dijital Yayıncılık, Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) gibi konu başlıklarında eğitimler düzenlenmesi planlanmaktadır.” diye bilgi verdi.
“SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ ALANYA İÇİN BİR ŞANS”
Son olarak söz alan ve ALKÜ’nün Alanya için büyük bir kazanım olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan AGC Başkanı Mehmet Ali Dim, toplumun en büyük eksikliklerinden birinin de eğitim faaliyeti olduğunu söyledi. Dim, “Eğitim sadece okulda edinilen bir süreç değildir. Eğitim doğumdan ölüme kadar her yaşta önemli bir yer tutuyor toplumuzda. Sürekli Eğitim Merkezi deyince de ben şunu anlıyorum, 365 gün devam edecek olan ve her yaştan her kesimden yaralanabileceği bir eğitim sisteminden bahsediyoruz. Dolayısılığıyla Sürekli Eğitim Merkezi’nin üniversitemizde kurulmuş olması da gerçekten Alanya için bir şanstır.” dedi.