Engelli bireylerin uzman statüsünde daha iyi koşullarda iş bulmaları ve istihdam edilmiş olanların da günün teknolojisine uygun olarak çalıştıkları kurumlara daha faydalı olabilmelerinin yanında toplumda hak ettikleri konumda bulunmalarına katkı sağlamak ve günümüzde internet üzerinden artan siber saldırıların önlenerek, önemi her geçen gün artan bilgisayar verilerinin korunması alanında ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla zihinsel melekesi yüksek fiziksel engelli bireylere ve bu alanda bilgi sahibi olmak isteyenlere 1-3 Haziran tarihleri arasında “Veri Güvenliği Uzmanlığı Kursu” verildi. Bu doğrultuda günümüzde önemi her geçen gün artan internet üzerinden gelecek saldırılara karşı bankalar, kurumsal işletmeler, hastaneler v.b. kamu ve özel sektöre ait bilgisayar verilerinin korunması konusunda; EPEYD ile Bilgi Güvenliği alanında Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından olan Bilgi Güvenliği Derneği ortak çalışması olarak; Gazi Üniversitesinden uzman öğretim elemanları tarafından Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde Veri Güvenliği 1.ci Seviye Eğitimi gerçekleştirildi. ALKÜ ALTSO Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleşen panelde, panel konuşmacıları katılımcılara siber güvenlik hakkında geniş bir bilgilendirme yaparak, panele katılan katılımcıların sorularını cevapladı. Siber güvenliğin günümüzdeki önemine dikkat çeken konuşmacılar, sanal aleme girilirken nelerle karşı karşıya olduklarının bilinmesi gerektiğini vurguladı.
“CEP TELEFONU KULLANIRKEN ÖNLEM ALMALIYIZ”
Engelli bireylerin veri güvenliği alanında eğitim ve istihdamlarına yönelik olarak, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın desteği ile Veri Güvenliği Eğitimi’nin tamamlanmasını müteakip düzenlenen panelde konuşan ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, “Siber güvenlik ve siber saldırı günümüzde hepimizi ilgilendiren bir olay haline geldi. Bu konuda ülke olarak iyi işler yapıyoruz ancak daha çok çalışmalıyız. Sadece çok çalışmak yetmiyor aynı zamanda teknoloji üretmeliyiz, nitelikli insan gücü yetiştirmek için çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırmalıyız. Bir diğer dikkat çekmek isteğim konu ise siber alana en çok cep telefonlarıyla erişim sağlıyoruz. Akıllı telefonları kullanmaktan kaçamayız ancak bu telefonları kullanırken gerekli önlemleri almak durumundayız. Aksi takdirde, çeşitli virüsler vasıtasıyla bilgileriniz elde edilebilir. Bu durumda, cebinizde taşıdığınız cep telefonları size karşı kullanılan bir silaha, bir tehdit aracına dönüşebilir” diye konuştu.
SERTİFİKA VE TEŞEKKÜR BELGELERİ VERİLDİ
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde düzenlen Siber Güvenli Yaşam Paneli ve Veri Güvenliği Eğitimi kursuna katılan panelistlere, kursiyerlere ve Siber Güvenli Yaşam Paneline katkıları bulunanlara teşekkür belgeleri verildi. Panelde, Teşekkür plaketleri ve kursiyerlerin sertifikalarını ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş takdim etti. Güneş, hem panele hem de kursa geniş katılım gösteren kursiyerlere ve davetlilere bu güzel ve önemli projede yer aldıkları için teşekkür etti.