ALKÜ Rektörlüğü'ne tanıdık aday

Eğitim

ALKÜ Rektörlüğüne içimizden bir aday
Geçtiğimiz hafta Perşembe günü ALKÜ'de rektör başvuruları tamamlandı. Alanya'da büyüyen ve uzun yıllardır Selçuk Üniversitesi'nde görev alan Prof. Dr. Abdulgani Arıkan'da rektörlüğe aday olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde belirlenen şartlara uygun Rektör adayları 22 Ağustos’a kadar başvurularını yaptı ve YÖK’e başvuran 60 aday için ALKÜ'de rektörlük yarışı başladı. Mevcut rektör Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nın da bulunduğu adaylar arasında kariyerindeki başarıları ile dikkatleri üzerine çeken bir isim olan Prof. Dr. Abdulgani Arıkan'da rektörlük için aday oldu.
Lise öğrenimini Alanya’da tamamlayan Prof. Dr.Abdulgani Arıkan, Ankara Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Öğretmenliğini bitirdi. 1992-1998yılları arasında İş Eğitimi ve Sanat Tarihi öğretmenliği yapan Arıkan, 1998 yılından itibaren Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak görev yapmaya başladı. Fotoğrafçılık ve Grafik Anabilim Dalında başarılı bir tablo çizerek öğrencilerinin sevgisini kazanan Abdulgani Arıkan, 2010 yılında yardımcı doçent doktorluğa yükselerek ardından 2017 yılında Profesör doktor ünvanını elde etti. 
ULUSLARARASI ALANDA SAYISIZ ESER
Uluslararası birçok dergide makale,bildiri ve sayısız tasarım yayınlayan Arıkan’ın grafik tasarım üzerine İmgeden Baskıya Grafik Tasarım, Grafik Tasarımda Görsel Algı, Kurumsal Tasarım ve Görsel Kimlik gibi kitapları da bulunuyor. Bilim insanı yetiştirmek gibi bir gayesi bulunan ve bunun üzerine çalışmalar yapan Abdulgani Arıkan’ın benimsemiş olduğu hayat çizgisi ile öğrencilerine örnek oluyor.
DÜNYA’NIN İLK VE TEK YÖRÜK MÜZESİ
Türkiye’de bir ilke imza atan, gelecek kuşaklara miras bırakılacak bir Kültür projesi olan ve Binali Yıldırım tarafından açılışı yapılan 1915 Çanakkale Panorama Müzesi’nin görsel çalışması da Prof. Dr.Abdulgani Arıkan’ın elinden çıktı. ALKÜ Üniversitesi Rektörlüğüne seçildiği takdirde üniversiteye yapılabilecek bir müzeden bahseden Arıkan, “Üniversitemizin kampüs alanına sosyal proje kapsamında Dünyanın ilk ve en büyük Yörük Kültür Panorama ve etnoğrafya müzesini yapmayı planlıyorum. Bu proje üniversitemize ciddi bir gelir kaynağı olacak ve farklı projeler yapabilmemize imkan sağlayacaktır.” dedi.
Prof. Dr.Abdulgani Arıkan hedeflerini benzersiz, çevreye saygılı, sosyal, halkla içiçe, tasarruflu, şeffaf, değer üreten, 7/24 yaşayan üniversite olarak açıkladı. Yeni rektörü, YÖK'ün sunacağı 3 aday arasından Cumhurbaşkanı Erdoğan seçecek. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.