ALKÜ'den Alanya'ya yeni müjdeler

Eğitim

Rektör Pınarbaşı, çok sayıda müjde verdi. Buna göre LYS, Alanya'da yapılacak. Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi'nde çalışmalar 5-6 ayda tamamlanacak. Tıp Fakültesi öğrencileri seneye Alanya'da eğitime başlayacak.

 Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Center'da basınla bir araya geldi. Birlikte yenilen yemek sonrasında konuşan AGC Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu( TGF) Genel Başkan Vekili Mehmet Ali Dim, ALKÜ'nün doludizgin yoluna devam ettiğini söyledi. AGC Başkanı Dim,
"Çok kısa sürede büyük mesafe alındı. Alanya'nın yerel dinamiklerini de arkasına alan Rektör Pınarbaşı, üniversitenin her gün, her ay neredeyse yeni bir gelişmesiyle huzurlarımıza geliyor. Umut ediyorum, bugün bize yeni müjdeleri var" dedi.

'LYS ALANYA'DA YAPILMAYA BAŞLANACAK'

Rektör Pınarbaşı da, "Baştaki hedefimiz Alanya'da çok güçlü bir üniversite olmasıydı. ALKÜ'nün çok iyi bir üniversite olacağını geldiğimiz günden bu yana söylüyoruz. Alanya iyi bir üniversite olması için çok iyi bir ortama sahip. İklimi, ortamı, insanlarıyla her şeyiyle burada gerçekten çok iyi bir üniversite olur. Burada göreve başlayalı bir yıl oldu. Güzel mesafeler kaydettik İnşallah arkası gelmeye devam edecek. 8-9 Eylül'de Antalya'da 'ÖSYM Koordinatörleri Toplantısı' yapıldı. Bu toplantı geçen sene de Antalya'da düzenlendi. Ben bu toplantıların her ikisine de katıldım. Geçen sene ÖSYM Başkanı'nın da bulunduğu toplantıda 
söz aldım. Toplantıda, 'Alanya ilçe olmasına rağmen, birçok ilden daha büyük olan yerlerde LYS'nin büyük ilçelerde yapılması gerekir' demiştim. Burada sadece YGS yapılıyor. Alanya'da sadece birinci basamak sınav yapılıyor. İkinci basamak Antalya'da yapılıyor. Alanya'nın nüfusu 300 bine yaklaştı. Çok sayıda lise öğrencisi sınava giriyor. Önce Alanya'da YSS'ye giriyor, sonra LYS için Antalya'ya gidiyor. Öğrenciler sınava girmek için zaten stresli. Bunun yanında hem yol kaygısı öğrenciler için daha da bir stres kaygısı oluyor hem de Alanya'nın başarı grafiğini değiştiriyor. 
Bunu gündeme getirmiştim. En azından üniversitesi olan Alanya, Bandırma ve İskenderun'da sınavların olması gerektiğini dile getirmiştim. Bana bunun değerlendirileceği söylenmişti. 
Alanya basını bu konuyu heğ gündeme taşıdı. Sonra Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven devreye girdi. Daha sonra bu konu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na iletildi. Bakan Çavuşoğlu da bu konuyla ilgilendi. Tüm bu çabaların sonuç verdiğini bu hafta sonu gözlemledim. Bu hafta sonu ÖSYM Başkanı ile görüştüm. Kendisi Alanya, Tarsus, Bandırma gibi büyük ilçelerde LYS'nin yapılmasına olumlu yaklaştıklarını ifade etti. Yönetim kurulunda konuyu görüşeceklerini söyledi. Bana, 'Sonuç olumlu çıkacaktır' dedi. Henüz resmi olarak açıklanmadığı için kesin olarak olumlu diyemem ama buradan Alanya halkına ve sınava girecek öğrencilere bu önmüjdeyi, önbilgiyi paylaşmış olalaım. İnşallah 2017 ve daha sonrasında LYS, Alanya'da yapılmaya başlanacak. Herkes Antalya'ya gittiği için Alanya'ya bağlı olan yerler, Sarıveliler, Manavgat'tan birçok kişiler gittiği için çok büyük bir yoğunluk oluyordu. Bu sınavlar Alanya'da olduğu zaman Manvagat, Anamur, Bozyazı ve Gazipaşa'dakiler buraya gelebilir. Öğrenciler de daha rahat ortamda sınava girer. Bu durum bunun yanında Alanya'daki liselerin başarısını yükseltecektir. Buraya üniversite kurulmasının bir avantajı da bu odu. Bundan sonra daha çok ÖSYM Sınavı Alanya'da yapılmaya devam edecek" şeklinde konuştu.
'YATIRIM BÜTÇEMİZ 21 MİYON TL OLDU'

Üniversite bütçesiyle ilgili soruyu da cevaplayan Pınarbaşı, "Yatırım bütçemiz geçen sene 9 milyon TL idi. Bu sene 21 milyon 600 bin TL'ye çıkmış. Yatırım bütçesinde 2 katından fazla bir artış oldu. İnşallah önümüzdeki sene Kestel Kampüsü'nde birkaç yeni binanın inşaatına başlayacağız" diye konuştu.
Doluluk oranlarıyla ilgili soruya cevap veren Pınarbaşı, "Fakültelerimiz yüzde 100'e yakın dolu durumda. Hiçbir boşluk yok. Sadece Mühendislik Fakültesi'nde sanırım 10 kişi açık vardı. Bunun dışındaki fakültelerin hepsi dolu. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Meslek Yüksekokulu (MYO) dolu durumda. Gazipaşa ve Akseki'deki MYO'ların bazı bölümlerinde biraz boşluklar var ama bu da doğal. Genel olarak baktığımızda kontenjanlarımız tamamen dolu. En son yaptığımız tespitlere göre öğrenci sayımız 8 bin 300 oldu. Geçen sene 6 bin 500'dü. İnşallah bu sayı artarak devam edecek. 3 sene sonra bu sayının 15 bine ulaşacağını ümit ediyorum. Belki bu sayı daha fazla da olabilir" dedi.

'BİR SIKINTIMIZ YOK'

Derslik sorunu olup olmadığıytla iligili soruyu da yanıtlayan Pınarbaşı, "Bir sıkıntımız yok. ALTSO'nun yaptırdığı Turizm MYO devreye girince bu sene rahatladık ama bu bina olmasaydı çok zorlanacaktık. Rafet Kayıoş Mühendislik Fakültesi'nde çalışmalar başladı. İnşallah 5-6 ay içinde bu çalışmayı da bitireceğiz. Şu anda fiziki şartlarımız yeterli"
şeklinde cevap verdi.
Öğrencilerin barınma sorunuyla ilgili soruya da cevap veren Pınarbaşı, "Bize gelen ciddi bir problem yok. Birincisi, FETÖ'nün birkaç yurdu boşaldı ve KYK'ya devredildi. Bu nedenle KYK'nın kapasitesi arttı. İkincisi Öğrenci Dostu Konaklama Projesi bulunuyor. Şu anda 9 apart otel bu sisteme kayıtlı. Bu apart oteller sanki bir özel yurda dönüştü. Öğrenciler aparttayken oraya turist alınmıyor. Fiyatlar da çok makul. Öğrencilerden barınma sonuyla ilgili bir şikayet gelmedi" diye cevap verdi.

'YABANCI ÖĞRENCİ SAYISI ARTACAK'

47 ülkeden 144 yabancı öğremciye sahip olduklarını belirten Pınarbaşı, "15 öğrenci daha gelecek. Bu sayı 159 olacak. Bu sayı artacaktır" dedi. 

'TIP ÖĞRENCİLERİ ALANYA'DA OKUYACAK'

Tıp Fakültesi ve Bölge Hastanesi'nin ALKÜ'ye bağlanacağıyla ilgili soruyu da cevaplayan Pınarbaşı, "Geldğimiz günden itibaren Sağlık Bakanlığı ile ortak kullanım yapmak zorundayız demiştik. 5 Eylül'de Antalya Valisi Münir Karaloğlu ile protokol imzaladık. Bunun sonucunda buradaki devlet hastanesi ve biz bu binaları ortak kullanacağız. Şuandaki bina ve yapıalacak bina da Sağlık Bakanlığı ve ALKÜ tarafından ortak kullanılacak. Devlet hastanesinin ismi Antalya Kamu Hastaneleri Birliği ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. Biz de hoca alıyoruz. Şuanda 5-6 öğretim üyesi aldık. Tıp fakültesine 2 profesör, bir doçent, 3-4 yardımcı doçent aldık. Bu hovalarımız devlet hastanesinde diğer uzmanlar gibi hasta bakacak, ameliyat yapacak. Mevcut mekanları beraber kullanacağız. Şuanda süreç başladı. Hocalarımız yavaş yavaş gidiyor. Şuanda gözle görülür bir değişi,klik olmamıştır. Biz yeni binanın bitmesini bekliyoruz. Şu anki bina çok yoğun kullanılıyor. Oba'daki yeni 400 yataklı hastane bittiğinde mekan daha da rahatlayacak. Oraya onkoloji, kalp hastalıkları, damar cerrahi gibi yeni birimler açarak Alanya'da iyi olan sağlık hizmeti daha iyi bir seviyeye gelecek. Tıp Fakültesi öğrencilerimiz şu an Antalya'da. Öğrencileri için YÖK'ün koyduğu bazı kriterler var. Bunu sağlamaya çalışıyoruz. Hdefimiz 2017 Eylül'ünde Tıp Fakültesi öğrencilerini Alanya'da başlatmak istiyoruz" diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.