ALKÜ'de bilimsel konferans

Eğitim

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahap Atik, akademisyenlere makale yayınının önemini anlattı.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), İşletme Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “SCI-E Kapsamındaki Dergilerde Makalemi Nasıl Yayınlatabilirim?” başlıklı konferansın konuğu, eklem hastalıkları ve cerrahisi dalında duayen olan Prof. Dr. Şahap Atik oldu. Doçent Doktor Ahmet Aslan’ın moderatörlüğünü üstlendiği konferans, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından Prof. Dr. Şahap Atik’in öz geçmişi akademisyenlere okundu. ALKÜ’de bulunduğu için mutlu olduğunu ifade eden Prof. Dr. Atik, doçentlik unvanı almanın kolaylaştığını, yalnızca makale yayımlayarak doçentlik alınabileceğini belirterek, kaliteli yayın yapmanın önemine değindi.

“AKADEMİSYENLERİN 3 GÖREVİ VARDIR”
Programın açılış konuşmasını yapan ALKÜ Rektör Yarımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, “Üniversitelerde akademisyenlerin yapması gereken 3 temel görev var. Bunlardan birincisi eğitimdir. İkinci görevi ise araştırma yaparak teknoloji gelişimine katkıda bulunmaktır. Akademisyenin üçüncü görevi ise topluma hizmet etmektir. Doktorlar, mühendisler gibi bütün meslek gruplarının topluma bir hizmet şekli vardır. Cerrahlar ve doktorlar tedavi hizmetleri noktasında çok yoğun çalışıyorlar. Ancak bu hizmeti yaparken araştırma yapmayı da ihmal etmemelidirler. Çünkü bu çalışmalar biz akademisyenlerin kariyer gelişimi için çok önemlidir. Bizler bilimin ve teknolojinin gelişmesine katkı sunarak da topluma fayda sağlamalıyız. Yaptığımız çalışmaların da anlam kazanması için SCI-E dergileri ve alternatif dergilerde makale olarak yayınlamamız gerekiyor. Bu konuyla ilgili olarak değerli hocamız Prof. Dr. Şahap Atik, bizlerle bilgi birikimini paylaşacak. Kendisine üniversitemize teşrif ettiği için çok teşekkür ederim” diye konuştu.



“TECRÜBE KOLAY BULUNMAZ”

Toplantıya katılan bütün akademisyenlere teşekkür eden Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Aslan da, “Sizleri burada bu kadar yoğun bir katılımla gördüğüm için çok mutlu oldum. Programımıza sadece Üniversitemizden değil, başka şehirlerden ve başka üniversitelerden gelen hocalarımız da katıldı. Bu yapılan çalışmaları sizler teorik kitaplarda da bulabilirsiniz ancak kolayca bulamayacağınız tek şey tecrübedir. Değerli hocamız bizlerle tecrübelerini paylaşacağı için kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi. 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.