Alanya'da okullarda otomatik yeni kayıt sistemi başladı

Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl ilk kez 1. ve 5. sınıf kayıtlarında Otomatik Kayıt Sistemi (OKS) uygulamaya koydu. Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz’ın açıkladığına göre, ilçedeki kayıt çağındaki tüm 1. ve 5. sınıf öğrencileri, ikametlerine en yakın okullara otomatik olarak kaydedildi.

Yeni sistemle birlikte, okul müdürlüklerinin öğrencilerin sınıflarını belirleme yetkisi ortadan kaldırıldı. Ayrıca, nakil gelen öğrenciler, mevcutları en az olan sınıflara yerleştirilecek. Bu düzenlemeyle, nakil gelen öğrencilerin sınıf belirleme yetkisi de okul idaresinden alınmış oldu.

Okul idareleri, sadece şubelere öğretmen isimlerini belirleme yetkisine sahip olacak. Ağustos ayının son haftasında e-okul sistemi, her sınıftaki kız-erkek sayısını ve sınıf mevcudunu eşit şekilde dağıtacak. Okul idaresi, Rehberlik Yürütme Kurulu kararı olmadan kesinlikle sınıf değişikliği yapamayacak.

Bu yeni sistem sayesinde, velilerin okul ve öğretmen seçme imkânları sınırlanarak, öğrenciler evlerine en yakın okullara yönlendirilmiş oldu. Dolayısıyla, trafik yoğunluğunda da azalma sağlandı. Ayrıca, öğretmenlerin ve okulların kategorize edilmesinin önüne geçilerek, eğitimde eşitlik sağlandı.

Alanya Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, sistemin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.