Alanya'da öğrenci velilerine kitap baskısı iddiası

Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtılan ders kitaplarının yerine özel yayın evleri tarafından basılan ve velilere satın almaları konusunda baskı yapan okullarla ilgili olarak harekete geçti. Alanya’da Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, “Okullara gereken incelemeler yapılacak” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yılın Şubat ayında çıkarılan yeni mevzuat ile, 2024-2025 eğitim-öğretim yılından itibaren tüm özel okulların derslerde Bakanlık onaylı ücretsiz ders kitaplarını kullanması zorunlu hale getirildi. Ücretsiz ders kitabı kullanmayan özel okullara, Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nun 7. maddesi uyarınca kademeli para cezası ve çalışma ruhsatının iptali gibi cezai müeyyideler uygulanabilecek. Son dönemde velilerden gelen tepkilerin ardından ek kitap ücretleri Milli Eğitim Bakanlığı’nın denetimi altına alındı.


Alanya Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm eğitim kademeleri için hazırladığı ders kitapları özel okullara ücretsiz olarak dağıtıldı. Okullarımızda devlet kitapları okutularak özel yayınların ekleri kesinlikle okutulmayacaktır. Bakanlığımız, tüm okullara dağıttığı kitapların okutulmasını zorunlu kılmıştır. Alanya’da bu hususu titizle takip ediyoruz. Ne özel okullarda ne de devlet okullarında ek yayın kullanılmayacak; yalnızca Bakanlığımızın dağıttığı kitaplar okutulacaktır” ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.