Yaratıcı nesiller yetiştirmek isteyen öğretmenlerin hayallerini tüm Türkiye ile paylaşmasına olanak tanıyacak bu önemli projenin ilham kaynağı; İstanbul Esenler’de, sıradan bir sınıfta harikalar yaratan öğretmen Ahmet Naç. Projenin amacı; bilimsel araştırma ve makaleleri inceleyerek, velilerin desteğiyle herkesin hayran kaldığı bir eğitim ortamı yaratan Naç gibi, 24 öğretmenin de hayallerinin Türkiye’nin desteğiyle gerçekleştirilmesi.
24 Kasım’da başlayacak ve proje kayıt süresi 24 Aralık’a kadar devam edecek ’24 Kasım 24 Hayal’ kapsamında; katılımcılar kampanya koşullarına uygun olan içeriği (fotoğrafı / metni) Hurriyet.com.tr üzerinden paylaşacak. Paylaşılan içerikler arasından halk oylaması ve özel jüri tarafından belirlenecek 24 hayal gerçekleştirilecek. Siteye gönderilen paylaşımlar; #24Kasım24Hayal hashtag’i ile paylaşılacak.
Hayallerinin yanında ihtiyaçları da olan öğretmenlerin eksiklerini tamamlamak adına ihtiyacharitasi.org’da özel bir sayfa açılarak, destekçilerle paylaşılacak. Türkiye’nin dört bir yanındaki eğitim neferleri öğrencilerinin ihtiyaçlarını bu site aracılığı ile duyuracak. Öğretmenler ile yardım gönüllülerini buluşturacak olan ihtiyacharitasi.org’a girerek, 31 Aralık tarihine kadar istekler karşılanabilecek.
Alanya'nın Değirmendere Ortaokul Öğretmeni Ahmet Sar'ın 'Bir Köye Işık' ol projesi, şuanki oylamada Antalya'da birinci sırada. Projenin ücretsiz olarak hayata geçirilmesi için sizlerin oyuna ihtiyacı var.
İŞTE O PROJE:
BİR KÖYE IŞIK OL
Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Değirmendere Ortaokulunda Türkçe Öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Okulumuz Taşımalı Eğitim Sistemi merkez okulu olduğu için çevre köylerden gelen öğrencilerden oluşmaktadır. Eğitimde fırsat eşitliğinin anayasada ifade edildiğini düşünürsek, her okulun aynı şartlara sahip olduğunu kabul etmemiz gerekir. Oysaki köy okullarında bu durum tam tersi şekilde hayat bulmaktadır. Okulumuzda ve köyümüzde halkı bir araya getirecek hiçbir alan yoktur. Atatürk'ün "Eğitimde hiçbir fert feda edilemez." sözünden yola çıkarak okulumuzda kendi imkanlarımızla kurduğumuz kütüphanemizi geliştirmek istiyoruz. Kütüphanemizi sadece okulumuzun öğrencilerine değil, köyde yaşayan tüm herkese hitap edecek şekilde düzenlemek istiyoruz. Öncelikli hedefimiz kütüphanemizi toplumla bütünleştirerek; öğrencilerde ve köy halkında öğrenmenin yaşı yoktur, anlayışıyla duygu birliği yaratmaktır. Öğrencilerin derslerde olduğu vakitlerde, öğle aralarında hatta ihtiyaca göre farklı zaman dilimlerinde de köy halkına hizmet verecek, bir öğrenme ve etkileşim ortamına dönüştürmek istiyoruz.
Kütüphanemizde gazeteler, süreli yayınlar, çocuk edebiyatı ürünleri, güncel kitaplar, klasikler, satranç masaları, mangala, tangram, yapbozlar, zeka geliştirici oyuncak, öğrenme oyunları, bilgisayar destekli eğitim materyalleri, belgeseller, filmler bulunacak.
Öğrencilerin ve gelen vatandaşların dinlenmesi amacıyla yer minderleri, koltuk ve kanepe gibi rahat oturulabilecek mobilyalar konulacak. Ayrıca öğrenciler ve köy halkı çalışmalarını bu alanlarda sergileyebilecek. Köylerimizi kalkınmanın temeli yaparak,köy çocuklarımızı hayallerine kavuşturmak dileğiyle hayallerimize katkılarınızı bekliyoruz.
//www.hurriyet.com.tr/24kasim/24kasim24hayal?page=2&orderType=1