Gözleri katarakt oldu
2000 yılında geçirdiği kalp ameliyatı sonrası, doktorların çalışıp yorulursan ölürsün dediğini belirten Güler, uyarılara aldırış etmeyip diplomaları toplamak için çalışmaya başladı. Son olarak 1,5 sene önce sınava girdiğinde tahtaya yazılan yazıları göremediğini anlayan Güler, gözlerinde bir sorun olduğunu anladı. Doktora giden Güler, gözlerinde katarakt olduğunu, dinlendirmesi gerektiğini ve ameliyat olması gerektiğini söyledi. Buna rağmen çalışmaya devam eden Güler, gözlük yardımıyla ders çalışmaya devam edip üniversiteye hazırlanıyor.
“Ben zoru seviyorum”
Eğitiminde en büyük destekçisinin eşi olduğunu söyleyen Emine Güler, “Sınavlara eşim götürüyor. En büyük destekçim o oldu. Hiç okuma yazma bilmiyordum, sıfırdan başladım. Şimdi şuanda olan mevcut olan derslerim ve kitaplarımla meşgulüm. 12 Mart’ta en son üniversite sınavına girdim. Yanlışlar doğruyu götürdüğünü bilmiyordum. Yanlışlar doğruyu götürünce 128 puan aldım. 150 puan almam lazımdı. Üzülüyorum giremedim diye, devam ediyorum çalışmaya. Ölünceye kadar devam edeceğim.” dedi.
“Okuyarak kendimin doktoru oldum”
Sayısal derslerde zorlanmadığını da belirten Güler, cevapları mantık yoluyla çözdüğünü ifade etti. Tüm dersleri çok sevdiğini de dile getiren Güler, en çok zorlandığı dersin ise fizik ile fen dersi olduğunu söyledi. Güler, “Türkçeden kolay geliyor. Çünkü paragrafları az. Formülleri de aklımda tutabiliyorum. Cevap anahtarını işaretledikten sonra doğru ise eğer, mantıkla aklımı kullanarak bu neden doğru diye sorguluyorum. Hastalığım olduğu için okuduğum kitaplar sayesinde kendimin doktoru oldum. Fen bilgisiyle, fiziği doktorlar kadar ben de biliyorum. Ben zoru seviyorum. Önüme ne gelirse, hangi diploma gelirse almaya çalışacağım” diye konuştu.
Gençlere nasihat: “Okuyup da ne olacak demeyin”
Son olarak gençlere nasihatte bulunan Güler, “Değerli gençler, değerli yetişkinler, okuyup da ne olacak dememeliyiz. Hastayım, yaşlıyım diye bir kenara çekilmemeliyiz. Çalıştıkça beyin ve beden kendini yenileyecektir. Bilgi olmadan, bilim olamaz. Başarının anahtarı kendine güven duygusudur. Gençlik istikbalin güneşidir. Bütün mutluluklar çalışma ve cesarete bağlıdır. Bilim insanı özgürleştirir, çağdaş uygarlı düzeyine ulaştırır” ifadesini kullandı.