AESOB inşaat sektörüne el attı

Bölge

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) öncülüğünde inşaat sektörü çalışanlarına yönelik Mesleki Yeterlilik Eğitim ve Belgelendirme Faaliyetleri başladı.

AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayii Destekleme (MEKSA) Vakfı proje Başkanı Elif Alper Delice ve Korkuteli İnşaatçılar Elektrikçiler Sıhhi Tesisatçılar ve Doğramacılar Odası Başkanı Hasan Ülkü ile birlikte Korkuteli’nde gerçekleştirilen inşaat sektörü çalışanlarına yönelik başlatılan Mesleki Yeterlilik Eğitim ve Belgelendirme Faaliyetleri kapsamındaki sınav uygulama yerlerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
“Önceliğimiz, çalışanlarımızı korumak”
Korkuteli ilçesinde inşaat ustalarının sınav uygulama yerlerini inceleyen AESOB Başkanı Adlıhan Dere, “İnşaat sektöründe Mesleki Yeterlilik Belgelendirme sınavını Antalya’da ilk defa biz gerçekleştiriyoruz ve bunun gururunu yaşıyoruz. Bu belgelendirme çalışmasından sonra herkes mesleğini daha eğitimli bir şekilde icra edecektir. Bu belge sayesinde çalışanlarımız yurt dışında da iş yapabilecek. Sektör çalışanlarının önce teknik bilgileri tamamlanacak. Hem de zorunlu hale getirilen mesleki yeterlilik belgelendirme süreçleri tamamlanacak. Amacımız sektörde çalışanları iş kazalarından korumak ve verimliliği arttırmaktır” dedi.

Sınavlar belirli aralıklarla tekrarlanacak
MEKSA Vakfı proje Başkanı Elif Alper Delice ise “Mesleki Yeterlilik Belgelendirme çalışması kapsamında AESOB&MEKSA olarak çalışanlarımıza öncelikli olarak teorik eğitimler veriyoruz daha sonra ise sahada uygulama çalışmaları yaptırıyoruz. BELGETÜRK’de yapmış olduğu sınav ve değerlendirme ile çalışanlarımızın mesleki yeterlilik belgelerini almalarını sağlıyor. Belgelendirme sınavını geçerek mesleki yeterlilik belgesi alan çalışanlarımız bir avantaj kazanarak sektörde rahat iş imkânı bulabilme imkânını sağlıyor” şeklinde konuştu.

“AESOB’a teşekkür ederiz”

Korkuteli İnşaatçılar Elektrikçiler Sıhhi Tesisatçılar ve Doğramacılar Odası Başkanı Hasan Ülkü de, “Mesleki Yeterlilik Belgelendirme çalışması 8 alanda, 61 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Alçı levha uygulayıcı, Alçı sıvacı, Duvarcı, Seramik Karo Kaplamacısı, Sıvacı, Betonarme Demircisi, İnşaat Boyacısı ve Ahşap Kalıpçısı, bu çalışmada önce Korkuteli Halk Eğitim Merkezinde teorik olarak arkadaşlarımıza eğitimler verildi. Ardından ise sınav yerlerinde uygulamalı sınavlar gerçekleştirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca belirlenen tehlikeli ve çok tehlikeli meslekler kapsamında 48 meslekte zorunlu hale getirilen mesleki yeterlilik belgesi bilgilendirme toplantısını daha önce gerçekleştirdik. Belirlenen 8 meslek alanında ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi ya da Ustalık Belgesi’ olmayan kişiler çalıştırılamayacak olup, çalıştırılması ve tespitinde işletmeye kişi başı 500 TL idari para cezası uygulanacaktır.”
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.