TAM OTOMASYONLU SİSTEM
Türkiye'nin en çevreci projelerinden biri olan tesiste yılda 800 bin ton evsel katı atık en yeni geri dönüşüm ve imha teknolojisiyle sağlıklı bir şekilde bertaraf ediliyor. Tam otomasyonlu dev tesis alanında, mekanik ayrıştırma ve Geri Dönüşüm Tesisi, ileri mekanik, biyolojik veya termal işlem ve teknolojilerini kullanan Geri Kazanım Tesisi, Enerji Üretim Tesisleri, Düzenli Depolama Tesisi, Tıbbi atıkların toplanması taşınması ve bertarafına yönelik Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi, Atık Pil Geçici Depolama Alanı ve diğer üniteler bulunuyor.
METAN GAZI DOĞAYA BIRAKILMIYOR
Antalya, çağdaş şehirlerde olduğu gibi çöpünü dönüştürüyor, metan gazını atmosfere bırakmıyor, aksine bu gazdan elektrik elde ediyor. Tesis sayesinde 1 yıl içinde büyük ölçüde metan ve karbondioksit içeren 131 milyon m3 biyogaz atmosfere salınmak yerine depolanıp elektrik enerjisine dönüştürülüyor. Vahşi depolama sahalarından düzenli depolama sahalarına geçiş ile çöp döküm sahalarında meydana gelen metan patlamalarına ve yangın gibi çevreyi, doğayı kirletici doğal afetlerin önüne geçiliyor.
TÜREL: “ANTALYA RAKİPLERİNİ GEÇTİ”
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın alt yapı ve çevreci yatırımları ile dünyanın birçok metropolünden daha fazlası olan bir şehir haline geldiğini belirterek, “Çöp altındır dediğimiz Antalya’da çöp artık elektriğe dönüşüyor. Eskiden Antalya’da bir poyraz estiğinde Kepez üstünden kente çok ciddi çöp kokusu gelirdi. Bunlar bitti kayboldu. Bunları unutuyoruz. Şimdi bırakın o kokulardan kurtulmayı, o çöpten artık enerji üretiyoruz. Ayrıca Alanya’da da çöpten elektrik üretir hale geldik. Bu tesisler dünyadaki, Avrupa’daki birçok gelişmiş şehirlerde yok. Antalya rakiplerini geçti. Antalya bu noktaya geldi” diye konuştu.