OSB'nin hedefi teknolojiyi geliştirmek

Bilim-Teknik

Antalya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti, kurulması planlanan Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin startını Fransa’dan verdi. Heyet üyeleri doğru uygulamaları yerinde görmek ve teknik alt yapı ile ilgili araştırma yapmak için Fransa’nın Nice kentinde bulunan Sophia Antipolis Teknokenti’ne bir inceleme gezisi düzenledi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti, yeni veya ileri teknolojide ürün üretmek isteyen girişimcilere önemli imkanlar sağlayacak Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ni Antalya sanayisine kazandırmak için çalışmalarına başladı. Heyet ilk olarak doğru uygulamaları yerinde görmek ve teknik alt yapı ile ilgili araştırma yapmak için Avrupa’nın silikon vadisi sayılan Fransa’nın Nice kentindeki Sophia Antipolis Teknokenti’ne bir inceleme gezisi düzenledi. Sophia Antipolis Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Philippe Mariani ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette heyet üyelerine, teknokentin kurulduğu yıldan bugüne gelişimi anlatan bir sunum yapılıp alt yapı ve süreç işleyişi hakkında detaylı bilgiler verildi. Antalyalı sanayiciler 4 gün süren gezi kapsamında Schneider Electric fabrikasında da incelemelerde bulundu. 
HIZLI VE DOĞRU ADIMLAR ATMALIYIZ
Dünya ile rekabet edebilir ve hızla değişen ihtiyaçlara cevap verebilir hale gelmenin teknolojiye yapılan yatırım ile sağlanacağına dikkat çeken Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “Yapılan araştırmalar firmalarımızı günün koşullarına entegre etmememiz halinde en fazla 15 yıl ömrümüzün kaldığını gösteriyor. Yani teknolojik anlamda yerimizde sayarsak 15 yıl sonra bu fabrikaların hiç biri olmayacak. Bu realite ile yüzleşmemek için hızlı ve doğru adımlar atmalıyız” dedi. 

BAŞARIYA GİDEN YOL
Bu kapsamda atılacak ilk adımın üniversite-sanayi iş birliği olduğunu anlatan Bahar, “Teknoloji Geliştirme Bölgesi, yeni veya ileri teknolojide mal ve hizmet üretmek isteyen girişimcilerin, araştırmacı ve akademisyenlerin sınaî ve ticari faaliyetlerini üniversitelerin yanında veya yakınında yürütebilmelerine ve bu üniversitelerden yararlanabilmelerine imkan vermek için kurulmuş akademik, sosyal ve kültürel sitelerdir. Ancak bu iş birliğini tesis ederken çok önemli bir detayı atlamamız gerekiyor. Ülke olarak bu adımı eğitimde gerçekleşecek yapısal reformlarla, özellikle üniversitelerimizi profesyonelleştirmek suretiyle atarsak, işte o zaman, adımdan da öte büyük bir sıçrama yapmış oluruz. Üniversitelerimiz mezun verme misyonunda uzaklaştırılır, sanayinin beklenti ve ihtiyaçlarına cevap veren teknolojileri üretmeye yoğunlaşır, yoğunlaştırılırsa, başarıya giden yolun ana güzergahı çizilmiş olur” şeklinde konuştu. 

REDÜKSİYON OLMAYA HAZIRIZ
Antalya OSB olarak üniversite-sanayi iş birliğinde redüksiyon olmaya hazır olduklarını vurgulayan Bahar, “Teknolojide ve üretimde çağın gerisinde kalmamamız için üniversitelerimiz ile sanayi kuruluşlarımızın ivedilikle ortak bir çalışma ortamında buluşması gerekiyor. İki farklı çapta borunun birleşmesini sağlayan parçaya redüksiyon denir. Bakıldığında küçük bir parçadır ancak hayati öneme sahiptir. Biz Antalya OSB olarak üniversite-sanayi arasında redüksiyon olmaya hazırız ve bu kapsamda kurmayı planladığımız Teknoloji Geliştirme Bölgesini Antalya’mıza, ülkemize kazandırmaya kararlıyız” ifadelerini kullandı. 

DOĞRU TESPİT DOĞRU BAŞLANGIÇ

Sophia Antipolis Teknokenti’ne gerçekleştirdikleri inceleme gezisinin kurmayı planladıkları Teknoloji Geliştirme Bölgesi’ne ışık tuttuğunu söyleyen Bahar, “Bilindiği üzere Müteşebbis Heyetimiz, Bölgemizin en önemli karar organıdır. Heyet üyelerimiz ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu inceleme, bizlere faydalı bilgilerle birlikte ve deneyim elde etmemizi sağladı. Doğru bir tespit yapamazsanız doğru bir başlangıç da yapamazsınız. O nedenle doğru uygulamaları yerinde görüp daha da geliştirerek sanayicimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.